Langue
Informasjon på norsk

Sikkerhet

27/02/2006 :: Sammendrag :
- det har ikke vært terroristangrep i hovedstaden Alger på over et år, men risikoen er fortsatt tilstede.
- mindre angrep, inkludert kidnappinger, ulovelige veisperringer, bombeaksjoner, og politisk motiverte mord forekommer fremdeles i perifere områder i landet.
- det anbefales derfor å vise stor varsomhet i følgende områder ; Kabylia (særlig rundt Boumerdes), området vest for Ouarsensis-fjellene (særlig rundt byene Relizane og Mascara), omådet sør for Blida (særlig byen Medea), samt området rundt Tebessa  (ved grensen til Tunisia) og grenseområdet til Mauretania.
- vær på vakt mot økende og grov vinnings-kriminalitet i de større byene.
- oppdater din reiseforsikring før du reiser, og sjekk om den er gyldig også for Algerie.

 

I lys av den siste tids hendelser (iforbindelse med karikaturskaken) anbefales nordmenn å være på varsomme og ta nødvendige forholdsregler ved ferdsel i Algerie. Imidlertid går de fleste reiser til Algerie uten spesielle problemer.

Sikkerhetssituasjonen for utlendinger kan beskrives som middels god i de største byene på dagtid, men en bør vise aktsomhet ved folkeansamlinger eller demonstrasjoner. Det tilrådes ikke å ferdes alene etter mørkets frembrudd.

Offentlig transport bør helst ikke benyttes, bruk drosjer anbefalt av hotellet du bor på.

Generell kriminalitet har vært lav i større byer som Alger, Oran og Konstantin, men det har vært et oppsving i den senere tid. En bør ikke bære smykker eller ha dyre verdigjenstander med seg, men heller legge dem igjen i en sikkerhetsboks. Besøk i Kasbaen i Alger bør unngåes. 

Turistbesøk til områdene nevnt ovenfor anbefales ikke (Boumerdes, Relizane, Mascara, Medea, Tebessa), og en bør generelt unngå å kjøre alene i leiebil utenfor de større byene. Besøk i ørkenområdene i Syd bør kun skje med statlige autoristerte guider (fra turistdepartementet).

Den aller største faren i Algerie forblir likevel trafikk-ulykker, og en bør være varsom når en kjører i de store byene. Legg særlig merke til skilting i rundkjøringer.

Envoyer cet article à un ami  
Print version
Norvège - le site officiel pour la Rèpublique Algeriénne / Ecrire à l'Ambassade / Contact information
© 2003/2007